fredag 27 april 2012

Brännans IF lägger ner...

...men bara för att återuppstå som Brännans IF - Handboll.

* * *

"Dövinkel med Gladh & Sjöberg" fick tag i Brännans sportchef Tobias Wikström som har följande att säga i ärendet:

För ett par dagar sen kom ett blogginlägg om att Brännan spänner musklerna och nu är alltså rubriken ”Brännans IF lägger ner”. Det lär förmodligen vara ett gäng som börjar fundera men så drastiskt som det låter är inte verkligheten.

Brännan har fungerat som flersektionsförening där man i sina bästa dagar hade 14 sektioner men nu är man nere på fyra stycken där Handboll står för 50% av medlemmarna. Samtidigt som sektionsantalet minskar ökar arbetsbördan för huvudsektionen eftersom föreningens gemensamma lokal ”Brännaborg” kräver fortsatt underhåll och en enkel ekvation gör då att de fyra kvarvarande sektioner sätts i betydligt mer arbete med detta samtidigt som man vill driva sin egen verksamhet.

Med detta i bakhuvudet började den nuvarande styreselen jobba med ett förslag till förändring i Brännans IF och det slutgiltiga förslaget blev då en upplösning av föreningen samt försäljning av föreningenslokalen.



För föreningen i säg är detta ett stort beslut men för personer runt omkring kommer man inte märka särskilt stor skillnad. Brännans IF – Handboll som är intresset av er som läser här kommer mest troligt att heta precis Brännans IF – Handboll fast nu med ett eget organisationsnummer. Loggan kommer se ut som den gör idag och föreningen kommer att fortsätta spela i orangea tröjor.

Man kommer givetvis att överta nuvarande plats i seriesystemet så för folk utanför föreningen blir allting sig likt.

* * *

Det är mycket Brännan på bloggen nu. Det har sin naturliga förklaring i att Tobias Wikström fullständigt proppar oss med information gällande Brännan. Det vore jättekul om fler ute i föreningarna därute kunde göra samma sak när det händer något inom den egna föreningen. Det kan vara allt ifrån övergångar, träningsupplägg och så vidare.

All information är bra information!

Min mail finns om man trycker på mitt namn här nedan.

* * *

Mycket rykten om övergångar nu. Ska bli intressant att se vad som händer när transferfönstret öppnar. Jag har en känsla av att vissa lag i den här serien kommer vara flitigt återkommande i transferlistan.

* * *

Undrar om man skulle övertala lagledningen att Eken är en ypperlig idé?

* * *

Fler intervjuer är på gång. Jag kan redan nu avslöja att det kommer att bli lite elitserieglans också.

1 kommentar:

  1. Spela eken så att det blir lite vettiga lag och inte bara div 3 och 4.

    SvaraRadera